Vilken poolliner bör man egentligen välja för sin pool?

Att välja poolliner är kul men inte alltid helt lätt. Det finns många liners att välja mellan och färgen på linern ger poolen dess alldeles egna stämning.

Många drömmer om att skapa sitt alldeles egna paradis i trädgården genom att anlägga en pool. En plats att samlas kring och njuta av tillsammans med familj och vänner. Kanske till och med en plats där man kan lära barnen att simma och ägna sig åt lite motion.

Att skaffa pool kostar dock en hel del och det är många val som ska göras längs vägen. Man måste till exempel hitta en perfekt plats att anlägga poolen på, välja vilken form polen ska ha och vad den ska vara gjord av. Och så måste man bestämma vilken färg man ska ha på sin poolliner.

Vad är en poolliner?

En poolliner är den film som täcker poolens botten, det material man klär in hela poolen med och som gör att den blir tät. Linern måste vara av riktig god kvalitet för att hålla länge. I takt med att poolen används gäller det att linern står pall för såväl badande människor, solens strålar och det konstanta trycket av poolens vatten.

Poolliner kan vara enfärgade eller mönstrade. Den mönstrade varianten efterliknar ofta någon typ av sten, mosaik eller kakelplattor. Oavsett vilken typ av poolliner man väljer bör man ha koll på att det ofta är linern som skapar stämningen i poolen.

Så påverkad poolens utseende av dess poolliner

Det finns olika vägar att gå när man väljer poolliner. En del uppskattar liners i ljusa färger såsom vitt, ljust turkos eller beige. Dessa kulörer ger alla ett ganska modernt och lite lyxigt intryck. Vattnet framstår som väldigt klart och ljust med dessa poolliners.

Vill man åt en lite mer naturnära look kan en grå poolliner vara något att satsa på. Denna färg gör att poolen inte sticker ut lika mycket mot övrig omgivning och att vattnet inte ser så blått ut. Ett önskvärt utseende enligt många poolägare. Väljer man dessutom en mörk stensättning runt poolen kamoufleras den nästan.

11 Aug 2023