Blogg

RSS

Flyttfirma jobbade snabbt i Stockholm

11 Jan 2023

Tid har blivit en värdefull handelsvara i dessa tider. Det är troligtvis därför det finns många tjänsteföretag och bland annat mer än en flyttfirma i Stockholm.

Precis innan fikat hade Emil inkallats till chefen. Först hade han undrat om han gjort något galet. Men det visade sig vara tvärtom. Han hade blivit befordrad och skulle börja den nya tjänsten om exakt en månad. Vilket skulle ge honom gott om tid för flytten till Stockholm.

Först hade han tänkt så men insåg att det inte var sant. Han skulle åka med en kompis till fjällen i en vecka och sedan hjälpa mamma tömma mormors hus. Så tid var det han hade minst av, insåg han. Nu var det bråttom. Som tur hade företaget fixat både flyttstädning och flyttfirma i Stockholm.

Overkligt att planera med flyttfirma

Efter att ha fått ordning på tankarna började han att planera sin tid. Han visste när lägenheten skulle bli ledig så han kunde ringa till flyttfirman i Stockholm och bestämma tid för flytten. Den som bokade flyttfirman hade tänkt till. Det var nämligen samma företag som skulle göra båda jobben.

Det enda Emil behövde göra var att packa ner en del saker som han var extra rädd om. Det andra skulle flyttfirman ta hand om vilket var riktigt lyxigt. Hans mamma skulle öppna åt flyttfirman och Emil kunde på så vis möta upp dem när de kom till lägenheten i Stockholm. När han till sist satt i sin lägenhet förundrades han över hur snabbt och smidigt allt hade gått.

Detta menas med OVK besiktning i Stockholm

9 Jan 2023

OVK är en besiktning av ventilationssystem. Den är obligatorisk för alla fastighetsägare och utförs enkelt av en behörig ventilationsfirma i Stockholm.

Om du äger fastigheter vet du sannolikt redan vad OVK står för. Och om inte, är det dags att du lär dig det. OVK handlar nämligen om något som du som fastighetsägare enligt lag är skyldig att göra. Och det är att kontrollera ventilationen i din fastighet med viss regelbundenhet.

OVK är en förkortning för “obligatorisk ventilationskontroll”, och det är med andra ord lite tårta på tårta att kalla det för en OVK besiktning. Kontroll och besiktning torde rimligen innebära samma sak. Ändå kan det finnas en idé att vara övertydlig, så att det framgår klart att det är någon sorts besiktningsman du ska ringa in när du vill göra en OVK.

OVK – en obligatorisk besiktning i Stockholm som ej går att välja bort

Du som nu sitter och slår i en gammal telefonkatalog efter OVK besiktning Stockholm kan ta det lugnt. Tiderna rör sig framåt, och i dag är det mycket lätt att hitta en certifierad firma som utför obligatoriska ventilationskontroller i Stockholm. De flesta ventilationsfirmor erbjuder OVK som en del av sina bokningsbara tjänster.

Eftersom OVK är uppenbart obligatorisk, kan du som fastighetsägare inte välja att INTE utföra denna kontroll. Du bör självklart boka in en OVK omgående om det inte gjort en sådan i din fastighet på länge. Kvalitet och status på ventilationen påverkar hälsan på många sätt för de som bor och arbetar i fastigheten. Infomation gällande OVK kan du se mer av här: ovkbesiktningstockholm.nu.

Markiser ett måste i Stockholm

9 Jan 2023

Finns det något bättre än att sitta ute och njuta av en god lunch? Allt medan solen skiner i Stockholm och man själv sitter i skuggan under svalkande markiser.

Dagen var fantastisk och lockade till en utelunch. Trots att Eva hade den känslan visste hon att värmen skulle vara olidlig och maten inte alls smaka gott när svetten lackade i pannan. Hon suckade besviken över att hon själv slagit hål på illusionen om en perfekt lunch och skulle få sätta sig i köket när hon kom hem.

Maken visslade i köket och Eva kände doften av grillad kyckling. Men på bordet i köket stod ingen mat, hon tittade förvånat efter maken. Denne tittade in genom altandörren och bad henne komma. Hon suckade, Axel visste att hon inte gillade att äta i värmen. Orden kom av sig när hon såg skuggan som täckte större delen av uteplatsen.

Markiser, en fantastisk uppfinning

Axel log från öra till öra, sen berättade han att han beställt den från ett företag i Stockholm som sålde markiser. Visst var den fin? Hon nickade, fortfarande mållös. Han bad henne sitta ner medan han berättade hur han länge planerat för att kunna överraska henne. Hur han smusslat för att hon inget skulle misstänka.

Isen klirrade i när Axel hällde upp citronvatten i de för dagen framtagna glasen på fot. Maten smakade fantastiskt i skuggan och Eva tackade sin lyckliga stjärna att hon hittat honom. En finare och mera uppvaktande make än honom kunde hon inte få. Men markisen var nog den bästa hittills, det fick hon erkänna. Läs mer om markiser här: www.markisstockholm.nu.

Låssmed med säte i Järfälla

12 Nov 2022

Om man får behov av hjälp av en låssmed i Järfälla så är det klokt att använda någon som har sitt säte på orten. Det går både snabbare och blir billigare.

En låssmed i Järfälla arbetar med lås. Det kanske inte kommer som någon överraskning. Men samtidigt så kanske man inte har helt koll på vad det innebär. Oftast kommer man som kund i kontakt med en låssmed när man har låst sig ute eller ifall låset har blivit skadat av någon anledning.

En låssmed har många olika arbetsuppgifter på sin lista. Allt ifrån att montera nya lås till att byta ut gamla, och att skapa nya nycklar. Och det kan även handla om att man står till tjänst när en kund vill byta ut, eller montera ett nytt lås, och inte vet vilket slags lås som man ska välja.

Rätt låssmed i Järfälla

När man behöver hjälp av en låssmed så är det mycket viktigt att man väljer en professionell låssmed i Järfälla. Någon som har all kunskap, kompetens, erfarenhet och befogenhet att utföra sitt arbete. Det är även viktigt att uppdraget sker i Järfälla med omnejd, eftersom det kommer bli snabbare och billigare för kunden.

Med hjälp av rätt låssmed kan man känna sig trygg med att uppdraget blir utfört på rätt sätt och att man framöver även kan få smidig hjälp ifall något skulle gå fel. Det blir som en samarbetspartner inom säkerhet, för såväl privatpersoner som fastighetsägare av flerbostadshus och företag.

Flyttstädning på smart sätt i Västerås

12 Nov 2022

Hur flyttar man på det smartaste sättet? Och vilka delar ingår egentligen i en flytt? Många väljer idag att ta hjälp med sin flyttstädning i Västerås.

När man tänker på att flytta så tänker man oftast på hur man letar ny bostad. Samt att hela bohaget ska packas och flyttas. Men i en flytt ingår det fler delar, som ofta gör att flytten känns väldigt tung. Och tar längre tid än vad man kanske hade räknat med och orkar.

För att kunna lämna sin gamla bostad så ska den hållas i gott skick inför visningar. Något som kan kännas ganska betungande. Man ska också kontakta alla som skickar brev och ändra, eller avsluta, abonnemang. Men värst enligt många, är den flyttstädning som måste ske i gamla bostaden i Västerås.

Ta hjälp med flyttstädning i Västerås

Idag är det många som väljer att ta hjälp med det man ser som tyngst vid en flytt. Som flytt av tunga möbler och flyttstädning i Västerås. På det sättet kan man lägga sin tid på att packa klokt och att komma i ordning på den nya adressen. Man slipper även vara orolig för att de nya boende ska ha klagomål på städningen.

Att ta hjälp med en flyttstädning är inte enbart tidsmässigt smart. För det är många som inte får ihop sin flytt och flyttstädning på sin egen fritid. Istället blir man tvungen att ta ledigt från sitt jobb. Vilket innebär ett inkomstbortfall, eller åtminstone färre dagar som man kan njuta av semester.

Presentationsteknik för att fånga och förtrolla

10 Nov 2022

När du behärskar presentationsteknik är det inte skrämmande att tala inför publik. Plötsligt vågar du hålla en presentation på jobbet eller ett tal på festen.

Du fick säkert öva på att presentera saker framför klassen i skolan. Vissa minns det med skräck, medan andra har trevligare minnen. Att tala inför publik ger många kallsvettiga händer medan andra tycker att det är jätteroligt. Oavsett vilken typ du är behöver du nå fram till din publik. Om åhörarna inte lyssnar är ju hela presentationen förgäves.

För att verkligen fånga publikens intresse krävs mer än bara ett leende och ett halvbra bildspel. Om du vill bli bättre på presentationsteknik finns det både kurser och utbildningar att gå. Där får du inte bara öva på att presentera, utan också lära dig hur du fångar en publik och anpassar presentationen efter åhörarna.

Presentationsteknik är användbart

Vissa människor känns självklara och karismatiska framför en stor publik. Men även de bästa tar hjälp av experter. Kändisar blir medietränade och politiker har talskrivare. Det är alltså inga konstigheter att behöva träna upp din presentationsteknik. Övning ger färdighet, som med det mesta annat i livet.

Att vara bra på att hålla föredrag eller hålla i en presentation är inte bara användbart på jobbet. Kanske skulle du vilja prova på stand up, men vågar inte riktigt? Eller så sätter din scenskräck käppar i hjulet, fast du egentligen gärna vill hålla tal på din bästa väns bröllop? Presentationsteknik kan vara hjälpsamt i flera sammanhang, och du kan använda teknikerna i din vardag för att fånga människors uppmärksamhet.

Låssmed i Vällingby som snabbt kan rycka ut

25 Oct 2022

Har ni råkat ut för ett inbrottsförsök? En låssmed i Vällingby kan snabbt rycka ut och byta era lås men också komma med förslag hur ni kan inbrottssäkra hemmet.

Även om tjuven inte lyckas ta sig in är det aldrig roligt med ett inbrottsförsök eftersom det skapar otrygghet. I värsta fall är man inte bara rädd för inbrott när man är bortrest utan också då man är hemma och ska sova. Det kan leda till att man får problem med sömnen eller att man inte längre trivs i sitt hem.

Har man råkat ut för ett inbrottsförsök kan det vara bra att låta en låssmed se över hemmets alla lås så fort som möjligt. Det händer nämligen att tjuvar kommer tillbaka och gör ett andra försök. En bra låssmed vet hur en tjuv tänker och kan enkelt bedöma vilka förbättringar som kan göras för att förhindra inbrott.

Anlita en certifierad låssmed

Bra lås är viktigt för att hålla tjuvar och obehöriga ute. Men låsen måste också anpassas till fastigheten och de som nyttjar den. Är man en stor familj där barnen titt som tätt tappar bort nycklar kanske man ska fundera på att i stället installera ett kodlås. Det finns många smarta låslösningar för privatpersoner, föreningar och företag.

Ska man installera nya lås är det viktigt att man tar hjälp av en certifierad låssmed i Vällingby. Då kan man vara säker på att man får godkända lås som lever upp till försäkringsbolagets särskilda krav. Vill man ha förslag på certifierade låssmeder kan man använda sig av den sökfunktion som finns på SLR:s hemsida. Kontakta en professionell låssmed här: www.låssmedvällingby.nu

Fönster mot omvärlden

13 Oct 2022

Husets fönster fyller många olika funktioner. Därför är det viktigt att man noga tänker efter vilket fönster som kan passa när det är dags att välja nytt.

Även på forna tiders slott och bostäder hade man fönstergluggar. Det var ett val man gjorde trots att det innebar att det blev kallare inomhus. För fönster är ett sätt att binda ihop insida med utsida. Ett sätt att se vad som händer där ute, få in frisk luft och ljus.

Trots att dagens fönster har en hög isolering, ibland lika bra som väggarna, så är ändå funktionerna desamma. Man vill kunna se ut, och in, samt få in frisk luft och ljus. Men fönster är även ett smycke för huset och skapar identitet för hus och ägare.

Husets identitet via fönstren

Fönster har en så pass stark identitet att man till och med kan klassa ett hus till en viss stil via vilka fönster huset har. Och vissa fönster passar helt enkelt inte på en del slags husstilar. Därför är det mycket viktigt att man är noggrann när man ska välja nya fönster, så att alla variabler fylls på bästa sätt.

Idag är det många som väljer fönster med den högsta möjliga isoleringsgraden, och även fönster som är underhållsfria. Det finns även fönster som går att öppna på många olika sätt samt fönster som inte är öppningsbara. Och oftast finns dessa funktioner i alla möjliga stilar, så att man kan få precis det man vill ha utan att tumma på kvalitén. Köp hem nya fönster från detta företag. fonster.net

Spara på energi med OVK-besiktning i Stockholm

8 Oct 2022

En OVK-besiktning i Stockholm är alltid lika spännande. Medan ventiler gås igenom och värden mäts håller samtliga närvarande andan – godkänd eller inte?

Som fastighetsägare i Stockholm är du antagligen redan bekant med själva begreppet. Obligatorisk ventilationskontroll, även kallad OVK, är något som trots allt är en återkommande procedur. Syftet är att bibehålla en hög standard på inomhusklimatet i lokaler där människor vistas dagligen. Vi talar alltså om sjukhus och andra vårdlokaler. Vi pratar om skolor, förskolor och lokaler för barnomsorg.

Vi syftar även på kontor och andra lokaler där människor har sina arbetsplatser. Då det under slutet av förra århundradet konstaterats att inneluften ofta var undermålig på grund av föroreningar införde man regeln om kontroller. Funktion hos systemen, halter av föroreningar och tillgängliga skötselanvisningar och instruktioner är de bitar som kontrolleras först och främst.

Hur ofta ska en OVK-besiktning ske?

Hur ofta man ska genomföra en OVK-besiktning beror på hurdan lokal det handlar om och vilken typ av ventilation som finns. Förskolor, skolor, vårdlokaler och liknande ska kontrolleras vart tredje år. Hyreshus, kontor och industrins personalutrymmen besiktigas vart tredje eller vart sjätte år beroende på ventilationstyp.

Den som besiktigar fastigheten skriver ett protokoll där eventuella problem anges – eller att besiktning är gjort och godkänd. Behövs åtgärder får fastighetsägare en tid på sig att åtgärda. Brist på åtgärd innebär att föreläggande om åtgärd kommer att utfärdas. Diplomet ska sedan placeras synligt i lokalerna. Ett bra kvitto på att ventilationen och systemen fungerar och att luftkvaliteten är godkänd. Alla kan andas ut – och in.

En fasadvepa gör att företaget syns

7 Oct 2022

Utomhusreklam och att synas är viktigt för de flesta företag. Med en fasadvepa blir företaget synligt på ett naturligt sätt och får en mycket större publik.

Som alla företag gäller det att synas och höras. För vissa räcker det att sprida sitt budskap med hjälp av sociala medier. Där når man många men ofta bara en viss publik. Om man vill höja ribban ytterligare och nå många fler måste man synas även på andra ställen.

Genom att exponera företagets budskap utomhus med hjälp av exempelvis en fasadvepa signalerar man att företaget är seriöst och betyder något. Med en fasadvepa når man ut med sitt budskap i stort format och skapar uppmärksamhet för sin produkt eller idé. Reklamen syns dessutom på långt håll vilket gör att spridningen blir både tydlig och stor.

Viktigt var man placerar fasadvepan

En fasadvepa ser exklusiv ut men kostar inte särskilt mycket att producera. Då den också väger lite är den dessutom enkel att montera på företagets fasad. Man kan givetvis också köpa en annonsplats på någon fasad i staden där man vill synas. Vill man ha en fasadvepa finns det företag som är specialiserade på att designa och tillverka vepor.

Vissa av dem har även tillgång till bra reklamplatser i olika städer. För att budskapet ska bli så effektivt som möjligt kan det vara bra att fundera på vilket budskap man vill sprida och vilken målgrupp det är man vill nå. Detta kan nämligen ha betydelse för fasadvepans placering.

Persienner för privatlivets helgd i Stockholm

1 Oct 2022

Persienner är en nödvändighet för den som bor i lägenhet i Stockholm men inte vill bli sedd av sina grannar. Täta persienner fredar ditt privatliv till fullo.

Du som bor i Stockholm vet att det är tätt mellan husen i stan. Och att många lägenheter har full insyn från lägenheten mitt emot. Detta är inte ovanligt i storstäder, och TV-serier som Vänner har gjort långa storylines på grundpremissen att man kan se allt som pågår i en lägenhet från huset på andra sidan gatan.

Men i verkligheten är den grejen inte lika kul. I alla fall inte om du har en känsla av att integritet och privatliv är viktigt. Då kan persienner kännas som en absolut livsnödvändighet. För det är nämligen otroligt viktigt för det allmänna välmåendet, att känna sig trygg och skyddad i sitt eget hem.

Persienner ska vara täta för fullt insynsskydd

Persienner är med andra ord mycket viktigt för många människor som bor i Stockholm. Och du som är ute efter att freda ditt privatliv i hemmet bör inte bara tänka på att persiennerna ska kunna dras ned och vinklas hela vägen. Du bör också undersöka hur de beter sig när du har lampan tänd inne i lägenheten. Hur väl kan din skugga ses från andra sidan?

I dag finns många alternativ på persienner på marknaden, som är helt täta för allt ljus – och där din skugga alltså inte alls kommer kunna urskiljas utifrån. Diskutera utbudet med din leverantör av persienner, och var noggrann med att vara tydlig med dina behov. Ingen insyn, tack. Skaffa nya persienner här: persiennstockholm.nu

Det finns välutbildade mäklare i Sollentuna

14 Sep 2022

Att hitta en mäklare i Sollentuna kan vara en god idé för den som ska sälja ett hus i närheten. Att ha god lokalkännedom är viktigt för en bra mäklare.

Att känna till sin marknad är viktigt för en mäklare. Det gäller att para ihop rätt hus med rätt köpare för att få till en snabb och smidig försäljning. Rätt kund är oftast villig att betala en bra summa för sitt nya boende, vilket gynnar både säljare och mäklare. I en bostadsförsäljning ska alla parter vara nöjda med resultatet, och det krävs en välutbildad mäklare för att kunna garantera detta.

För att försäkra sig om att man väljer rätt mäklare kan det vara bra att leta mäklare i närheten av där man bor. Bor man i trakterna kring, eller i, Sollentuna är det bra att välja en mäklare i just Sollentuna. Denna har garanterat ett stort kundregister med potentiella köpare i närheten.

En bra mäklare säljer bostaden fort och smidigt

Ibland talas det om att bostadsmarknaden är mättad. Detta är dock inget bekymmer för en god mäklare. Det kommer alltid att finnas människor som av någon anledning måste, eller vill, flytta. För en bra mäklare går jobbet ut på att identifiera dessa människor i precis rätt tid och på så sätt göra deras flytt till något enkelt och positivt.

För den som valt mäklare i Sollentuna, eller någon annan ort i närheten av det egna hemmet, väntar oftast en rolig resa. Att flytta ska vara roligt. Nytt hem och nya möjligheter väntar och med en bra mäklare går detta oftast fort. Via denna hemsida kan du få kontak med en duktig mäklare: mäklareisollentuna.se

Skapa trygghet med säkerhetsdörrar i Stockholm

7 Sep 2022

Säkerhetsdörrar skyddar mot inbrott och brand. Om du bor i villa eller bostadsrätt i Stockholm kan en säkerhetsdörr hålla tjuv och brand utanför bostaden.

En garvad inbrottstjuv utvecklar successivt ett kunnande inom sin “bransch”. För tjuven är en säkerhetsdörr ett gissel som han eller hon inte gärna ger sig i kast med. Säkerhetsdörrar är svåra att forcera inom rimlig tid. Det behövs inte bara kofot och bräckjärn utan även motordriven borrmaskin och såg. Risken är stor att bli tagen på bar gärning.

En brandklassad säkerhetsdörr har som främsta uppgift att förhindra att brand tränger in från trapphuset och in i en lägenhet. Samtidigt utgör en lägenhet en brandcell. Uppstår brand i en lägenhet skall den inte ta sig ut i trapphuset. En säkerhetsdörr är också tät nog för att matos och lukter varken tränger ut eller in genom lägenhetsdörren.

Säkerhetsdörrar och klassning

Säkerhetsdörrar som skall skydda mot inbrottsförsök delas upp i olika klasser. I den lägsta skyddsklassen klarar dörrarna enkla verktyg som mejsel och hammare. I den högsta klassen motstår dörren angrepp inte bara från kofot och bräckjärn utan även borrmaskin och såg. Branddörrar testas enligt ett standardförfarande, där lås, beslag och karm omfattas av testet. Efter test utfärdas ett typgodkännande med utlåtande om vilka krav som en specifik dörr uppfyller.

Det är bra att känna till att säkerhetsdörrar i Stockholm inte bara skyddar dig mot inbrott och brand. Du kan även få ekonomiska fördelar. En villa eller en bostadsrätt får högre värde om säkerhetsdörrar har installerats. Du kan dessutom få en lägre försäkringspremie, eftersom försäkringsbolagen bedömer att deras risk blir lägre.

← Äldre inlägg