Ved Stockholm - frågor och svar

Fick du också ett bryskt uppvaknande under förra vintern gällande dina kostnader för el och uppvärmning? Elpriset nådde hela tiden nya toppnoteringar och villaägare i de södra delarna av Sverige tvingades se att de tidigare låga omkostnaderna plötsligt förvandlades till extremt höga sådana.

Det höga elpriset i kombination med en kall vinter och dåliga förutsättningar gällande exempelvis isolering skapade en situation där regeringen var tvungna att rikta speciella elstöd till villa- och fastighetsägare för att dessa skulle ha råd att bo kvar. Stödet hjälpte, men det är långt ifrån givet att man kan räkna med sådana räddningsplankor i framtiden.

För att parera ett högt elpris så krävs investeringar och hit räknas både större och mindre sådana. Ett exempel på en mindre investering handlar om ved i Stockholm och om att, helt enkelt, ta ett steg tillbaka och använda sig av klassiska eldstäder och kaminer för att värma upp hemmet. Detta, givetvis, som ett komplement till den nuvarande uppvärmningen.

Ved i Stockholm kommer emellertid också med vissa frågor och här nedan ska vi försöka svara på några av dessa - enligt följande:

Var kan jag köpa ved i Stockholm?

Det finns hemsidor som erbjuder kunderna ved av högsta kvalitet och där priserna dessutom är mer än rimliga. Fördelen med detta är att du hela tiden kan fylla på förrådet och köpa ved i Stockholm precis då du börjar nå botten i säcken. Leveranstiden ligger på ungefär 48 timmar.

Varför elda med ved?

Därför att det dels kan hjälpa dig att hålla en behaglig värme i hemmet och detta utan att behöva höja temperaturen på dina element. Dels också för själva känslan. Att elda med ved ger ett lugn i själen och det kan många i dagens uppskruvade samhälle behöva.

Kan jag få större eller mindre vedträd?

Det är möjligt, men då måste du också kontakta återförsäljaren som kan skräddarsy veden efter dina önskemål och behov. De flesta säljer ved i standardstorlek - 30-50 cm - och det brukar också passa för de allra flesta.

14 Sep 2023