Varlig golvslipning i Stockholm

Ett trägolv ska slipas med stor omtanke om miljön. Golvslipning i Stockholm sker med moderna metoder så att slipdamm och andra farliga ämnen inte sprids.

Vi har all anledning att skänka en tanke till de skickliga yrkesmän som kanske redan för hundra år sedan lade vackra trägolv med stor omtanke. De hade kanske inga funderingar på att de därmed bidrog till ett cirkulärt samhälle där återanvändning av resurser skulle komma i fokus.

Den amatör som själv försökt lägga ett parkettgolv stav för stav där not och spont lagts ihop och limmats, vet att jobbet är svårt och tidsödande. Om resultatet blivit lyckat, är det därför viktigt att golvet ska kunna slipas och bli till glädje för mer än en generation.

Golvslipning i Stockholm med känsla

Du har tagit över dina föräldrars villa i en av Stockholms förorter. En stor del av byggarbetet utfördes av din egen pappa som var en praktisk hemmafixare även om han inte kände till det ordet. Speciellt stolt var han över det faktum att han lyckats lägga vardagsrummets parkettgolv i fiskbensmönster.

Någon tanke på att lägga om parkettgolvet har aldrig föresvävat dig. Men visst har det chanserats av en rad fester med dans på sena kvällar. Det finns flera märken från vassa klackar och skor med grus. För att återfå golvets storhetstid tar du kontakt med en firma som utför professionell golvslipning. Golvsliparen som kommer på besök, beundrar din faders mästerverk och menar att han kan slipa om det försiktigt så att stavarna inte repas.

9 Sep 2023