Varför vill man sälja bostad i Hallonbergen?

När man ska sälja sin bostad i Hallonbergen så är det mycket att tänka på som om man anlita mäklare eller sälja själv. Men varför väljer man att sälja och vad ska man tänka på vid en försäljning?

När man har köpt en bostad så kan det komma en dag när man känner att det är dags att sälja den och gå vidare. Det kan vara för att man får barn eller blir sambo, eller att familjen utökas på andra sätt som gör att bostaden blir för liten och man behöver hitta något större. Eller så kan det vara på grund av motsatsen att familjen blir mindre och man därför vill flytta till något mindre. Man kanske har startat ett företag som behöver ett kontor, eller avslutat ett företag och inte behöver det längre. Ett hus på landet kanske lockar, eller en lägenhet helt mitt i smeten inne i centrum. Eller så byter man stad eller land på grund av arbetet, kärleken eller helt enkelt för att man vill. Men det finns även de som måste byta bostad på grund av ändrad ekonomi, arbetsort eller för att man på grund av mobilitet behöver flytta till nedre plan eller ett hus med hiss. Det kan också vara så att man säljer för att tjäna pengar på grund av värdeökning.

Nycklar med nyckelring ligger på ett träbord

Sälja själv eller anlita mäklare?

Om man bestämt sig för att sälja bostad i Hallonbergen, eller på annan ort, så har man kanske redan bestämt sig för vart man ska ta vägen efter flytten. Annars är det något som är bra att ha i åtanke redan innan försäljningen startar, eftersom det ibland kan gå väldigt fort. Många säljer sina bostäder själva och tar endast hjälp av mäklare för att skriva köpeavtal, eller så kan man till och med skriva det själva. Men det kan vara svårt att sälja en egen bostad med alla känslor som är inblandade. Det är nämligen så att många köpare backar när de ser att det är ägaren själv som står för försäljningen, och därmed kan man missa potentiella köpare på grund av det. Så att anlita en mäklare är fortfarande det vanligaste förfarandet.

Att tänka på

Punkter att tänka på vid försäljning av bostad: pris, inflyttning, vad ingår, sälja själv eller anlita en mäklare, att fixa innan försäljning, bostad efter försäljning, skatt efter eventuell förtjänst. Samt alla punkter som ingår när det gäller alla typer av flytt.

12 Apr 2020