Varför laddstation för bostadsrättsförening?

Det finns många svar på varför man ska ha en laddstation i sin bostadsrättsförening. Några anledningar är attraktiva bostäder och bra service för elbilsägare.

Genom åren hade behovet förändrats hos den bostadsförening Anna bodde i. Förr pratade man på medlemsmöten om garage, mindre saker i trappuppgångar och tidsbokning i tvättstugan. Nu handlade det mera om digitalisering, större balkonger och det senaste, att inhandla en laddstation till bostadsrättsföreningen. Många boende hade bytt från bensindriven bil till elbil och behovet bara ökade.

Därför hade Anna som ordförande fått i uppgift att ta reda på mera och ta in offerter från aktuella företag. Något som hon gärna gjorde då även hon tänkt byta till elbil inom en nära framtid. Hon skickade iväg flera förfrågningar om kostnader, underhåll, service och annat som var viktigt för föreningens medlemmar att veta för att kunna ta ett beslut.

Bra offert för laddstation till bostadsrättsförening

Det dröjde inte länge förrän det började ramla in offerter från företag som erbjöd laddstation till bostadsrättsförening. Anna sammanställde informationen och sammankallade till ett extra möte. Där lade hon fram de olika alternativen med alla fördelar och nackdelar. De boende beslutade tillsammans att svaren skulle vara inlämnade inom två veckor så att även de som var bortresta hann vara med och rösta.

Ett av förslagen visade sig få stor majoritet. Företaget hade bra pris och de kunde installera en extra laddstation när det tillkom medlemmar med elbil. Kostnaderna kändes acceptabla och laddstationerna hade fem års garanti. Dessutom kändes det som en bra sak att göra för miljön.

19 Jun 2022