Välstädad lägenhet ger bättre budgivning

Inför en budgivning är det så klart viktigt att du gör allt du kan för att få så många som möjligt att fastna för din lägenhet. I Stockholm, speciellt i dessa tider med en sviktande bostadsmarknad, är det viktigt att sticka ut för att kunna få ett bra pris. Du vill få de spekulanter som kommer på visningen att känna det du kände när du såg lägenheten första gången: här vill jag bo. Försök att återkalla det ögonblicket – vad var det som fick dig att falla för just den här lägenheten? Var det planlösningen, de vackra golven, utsikten, köket – eller kanske något helt annat?

Förhöj lägenhetens kvaliteter

Du kan räkna med att det som fick dig att falla för lägenheten – det kommer också att locka andra. Försök att göra lägenheten fin genom att förhöja dess kvaliteter. Rensa undan framför fönstren så att man kommer åt att njuta av utsikten, sätt blommor i köket och var noga med att göra rent alla ytor. Ställ undan möbler så att man ser den öppna planlösningen tydligt.

En grundlig städning gör ett starkt intryck

Att städa ordentligt kanske låter som en självklarhet, men faktum är att det slarvas ganska ordentligt med städning inför visningar. Många nöjer sig med att göra rent på ytan inför fotografering och visning. Vid fotograferingen må vara hänt, men till visningen bör lägenheten vara grundligt städad. Du kan räkna med att spekulanterna kommer att öppna skåpluckor, titta i garderober och bakom möbler. Många skärskådar lägenheten in i minsta detalj. Har man inte städat minsta vrå inför visningen kommer lägenheten att ge ett ganska sunkigt intryck för den som studerar den noga. Och upptäcker man smuts och skräp i hörnen, då drar man gärna slutsatsen att lägenheten antagligen inte är särskilt väl omhändertagen.

Minutiös storstädning är receptet

Nej, inför en visning ska det göras en ordentlig storstädning, och det bästa är att anlita en professionell städfirma för jobbet. Det finns många bra städfirmor i Stockholm som utför hemstädning åt privatpersoner, och de allra flesta av dem utför även storstädning. Där man vid en vanlig hemstädning får golv och synliga ytor dammsugna och tvättade, samt blir av med fläckar i kök och badrum, innebär en storstädning att allt tas om hand. Vi snackar alla ytor utvändigt och invändigt, fönsterputsning, rengöring av avlopp och golvbrunnar, hela baletten. Du kommer knappt att känna igen dig när du kommer in i din lägenhet efter en riktig storstädning. Och det är just så man vill att det ska kännas för spekulanterna som kommer över din tröskel på visningsdagen: Wow! Vad fint det är här!

Ta hjälp av proffsen, det lönar sig

Genom att se till att din lägenhet är helt städad och rengjord inför visningen kommer du att få fler människor intresserade. De ser att din lägenhet är välvårdad och de känner att de trivs i den. Fler intresserade är som bekant lika med en hetsigare budgivning, och i slutändan ett högre pris. En liten investering, att anlita en bra städfirma för städningen, förvandlas på så sätt till en betydligt större vinst.

15 Jun 2018