Välj en mäklare med omsorg

Det finns en stor chans att sälja en bostad med vinst i Stockholm och detta speciellt om man sett till prisutvecklingen under senare år. Har man en bostad som man ägt i kanske tio år så kommer den förmodligen att ha ökat ganska rejält i värde – oavsett var i Stockholm den ligger; priserna har nämligen stigit överallt och är inte enbart exkluderade till stadsdelar innanför tullarna. Att chansen till en god vinst finns är dock inte – som många verkar tro – synonymt med att den sker per automatik och att det bara är att kontakta en mäklare för att därefter räkna hem pengarna. Nej; det krävs fortfarande ett hårt jobb och det hårda jobbet är också något som ska göras av den mäklare man väljer.

Vi kan av den anledningen inte nog poängtera vikten av att hitta  rätt mäklare och inte bara välja en sådan lite på uppstuds. Nej, och det är i sammanhanget lätt att förblindas av att välja mäklare baserat på priset – men det tycker vi att man ska bortse ifrån. Vi anser nämligen att en bra mäklare betalar sig rejält och om denne kostar lite mer än någon annan så kommer man ändå i slutändan att tjäna betydligt mer pengar.

Din mäklare ska kunna Järfälla

Av den anledningen tänkte vi rada upp några saker som en mäklare ska kunna erbjuda dig vid en försäljning och som du aktivt ska söka efter om du ska sälja en bostad i exempelvis Järfälla. Vi väljer här Järfälla då skillnaden mellan en bra mäklare och en sämre sådan blir mer påtaglig sett till slutpriset än vad fallet är innanför tullarna. Kort sagt – ska du sälja en bostad i Järfälla: se till att din mäklare kan bidra med detta.

  • Homestyling och professionell fotografering. Din lägenhet i Järfälla ska vara tilltalande och primärt ska den locka så många som möjligt till visningen. Av den anledningen så ska en mäklare kunna erbjuda dig homestyling och där du får hjälp med att fixa din bostad och göra den så attraktiv som möjligt. Viktigt här: homestyling sker med dina saker och du behöver inte köpa en massa nya, dyra föremål. Man gör det bästa av det befintliga.
  • Erfarenhet och kontaktnät. Viktigt! Din mäklare ska kunna Järfälla och ska kunna veta allt som rör kommunikationer, närhet till saker såsom skolor, dagis, affärer, idrottsanläggningar. Därtill så ska han också ha ett brett kontaktnät och gärna i form av andra mäklare som kan tipsa om vilka som kanske deltagit i budgivningar i just Järfälla – men förlorat dessa.
  • 24/7- Med detta menar vi att din mäklare ska vara dedikerad och villig att verkligen sälja din bostad. 90% av arbetet hos en mäklare sker i det dolda, privata visningar, samtal, sms med spekulanter, mer annonsering. Är din mäklare flexibel – ja, då kommer ett högt slutpris som ett brev på Posten.
2 Jan 2017