Takläggare Stockholm - frågor och svar

Dags att lägga nytt tak i Stockholm - eller? Vad gäller taket så gör den höga placeringen att en undersökning av takets skick blir svår - och farlig - att genomföra. Hur ska man veta att taket håller måttet och när vet man att det börjar bli dags för en ny takläggning i Stockholm? Genom att anlita en takläggare så får man de svar man behöver.

I den här texten ska vi titta lite närmare på takläggare i Stockholm och göra detta genom att svara på några vanliga frågor om just takläggning och om tak. Förhoppningen är att vi ska kunna ge dig lite mer kött på benen och ge dig några nya infallsvinklar gällande ditt tak.

Fråga: Kan jag lägga taket på utan en takläggare i Stockholm?

Det kan du göra, men frågan är om du bör göra det? Att som lekman lägga ett tak innebär att man exponeras för risker. Risker både sett till att man kan skada sig och sett till funktion och hållbarhet för det framtida taket. Väljer du en takläggare i Stockholm så kan denne lägga ett tak som håller i 20-25 år. Lägger du taket själv så kanske det handlar om 15-20 år. Det handlar ofta om en ren investering att ta professionell hjälp.

Fråga: vilken takläggare ska jag välja?

Takläggning är speciellt sett till att det inte handlar om en renodlad yrkesutbildning utan mer om lärlingssystem. Detta gör att kvaliteten mellan olika takläggare i Stockholm är varierande. Rådet för att hitta hög kvalitet är att du ser över referenser, att du ser till att få garantier på jobbet och att du kollar upp företaget - Skatteverket, Kronofogden och ARN - innan du skriver ett avtal. Se även till att besiktiga taket och att du betalar först när denna är slutförd.

Fråga: Kan jag anlita en takläggare i Stockholm även för annat?

Ja, och faktum är att man bör göra det årligen. Genom att låta en takläggare inspektera ditt tak efter vintern så får du tydliga svar om skicket och kring huruvida exempelvis reparationer är nödvändiga. Dessutom så ger detta dig en möjlighet att skaffa framförhållning inför ett framtida takbyte. Du hinner bygga en budget och ta in offerter från takläggare i god tid - och jämföra kostnaderna för exempelvis material. Du agerar preventivt genom att anlita en takläggare årligen. En annan sak som du kan välja takläggare för handlar om snöskottning av tak vintertid. Där fyller de en viktig funktion för fastighetsägare.

26 Jun 2022