Takläggare i Göteborg ser till att huset håller tätt

Om ditt hustak blivit skadat av väder och vind och vatten läcker in, har du fått ett mindre angenämt problem. Kontakta en takläggare i Göteborg för reparation.

Den viktigaste funktionen för ett hustak är att förhindra vattenintrång från regn och smältande snö. Samtidigt ska takkonstruktionen vara sådan att husvärmen inte läcker ut och värmer kråkorna. Idag har dessutom en annan funktion tillkommit. Hustaket ska tåla att solpaneler installeras så att solljus kan omvandlas till elektricitet.

Familjens villa är belägen strax söder om Göteborg. Villans hustak har en skön tillvaro under sen vår och under sommaren, men på hösten börjar eländet. Då attackerar stormvindar och skyfall taket så att tegelpannorna kan fara iväg eller åtminstone komma ur läge.

En takläggare monterar ett plåttak

Du har börjat bli trött på att klättra upp på ett slirigt hustak för att justera tegelpannor. Dessutom befarar du att några pannor på taknocken har spruckit och behöver bytas. Än värre är det att vindskivor och hängrännor tycks ha tjänat ut. Vid ett familjeråd föreslår du att hustaket ska renoveras och ersättas med ny takbeläggning.

Du får ett enhälligt medgivande från familjen och kontaktar en firma i Göteborg som har takläggare. “Visst kan ni lägga ett nytt tegeltak, men varför inte byta till ett plåttak?”, föreslår takläggaren. Han förklarar att det går att välja plåttak i stål, aluminium och zink. Sådana tak har bra beständighet mot rostangrepp och passar därför till hus som ligger nära det salta havet på västkusten.

Besök denna hemsida för mer information om takläggare: takläggaregöteborg.nu

5 May 2023