Solpaneler för flerfamiljshus i Stockholm

Idag kan man få se solpaneler pryda tak runt om i Stockholm. Men det är inte bara villor som kan dra nytta av det nya sättet att värma upp bostäder på.

För att få ut mesta möjliga av solpaneler så handlar det om att panelerna ska få så mycket solljus som möjligt. Därför vill man att taket ska vara stort och att det ska vara mesta möjliga yta som riktar sig mot söder, och att taket skuggas så lite som möjligt av träd eller andra byggnader.

I Stockholm har man därför upptäckt att solpaneler kan göra mycket nytta för flerfamiljsbostäder, som ofta är högre än sin omgivning och som har mycket takyta där en del är mot söder. Av den anledningen finns det idag många bostadsrättsföreningar som har börjat satsa på solpaneler, som en förbättring för sina medlemmar.

Val av solpaneler i Stockholm

Det finns många olika slags varianter av solpaneler i Stockholm. Idag kan man till och med hitta paneler som ser ut som vanliga tak, till skillnad mot de tidigare modellerna som gärna stack ut i sitt utseende. Men om man har ett flerbostadshus så är ofta taken så högt uppe att man inte har samma krav på utseende.

Om man är en bostadsrättsförening, eller ägare av ett flerbostadshus, så kan man därför välja och vraka mellan alla möjliga olika solpaneler på marknaden. Men för att välja rätt kan det vara klokt att ta hjälp av ett företag som säljer panelerna, så att man får paneler som passar perfekt.

27 Mar 2023