Öka värdet på bostaden genom en golvläggare

Det finns ofta ett större värde i en bostad än det som förmedlas då man lägger ut. Det vill säga man skulle i många fall kunna få ut mer pengar – enbart genom att göra mindre- och större investeringar innan. Ser man till vad spekulanter tittar efter så är det primärt kök och badrum som man vill ska vara i gott skick – därefter så handlar det om ett helhetsintryck som avgör huruvida bostaden i fråga är värd att buda på eller om man ska vänta in ett annat objekt.

Så; det kan således vara en väldigt god idé att renovera köket eller fräscha upp i badrummet innan försäljning; detta då man kanske betalar 50-100.000 kronor initialt och därefter ser att slutpriset blir en halv miljon högre. Detta är inte ovanligt om man ser till Stockholm och tipsen är kanske inte fullt lika användbara i mindre städer där priserna är lägre och där nivån för dessa ligger på en stadigare nivå.

Ser man till Stockholm dock då är tiden en faktor; många avstår från en sådan typ av investering då det – helt enkelt – tar för lång tid att genomföra. Vare sig en köks- eller en badrumsrenovering sker i en handvändning och därför är argumentet väldigt starkt för att avstå – har man bestämt sig för att sälja; ja, då vill man också ro affären i hamn så fort som möjligt.

Det finns dock andra typer av ingrepp som man gott kan överväga. Förbättringar som A) inte tar så lång tid att genomföra och som B) sker till en skälig penning. Ett typiskt exempel på ett sådant ingrepp är en golvslipning och det ska vi titta lite närmare på här. Vi kans säga att du bor i en lägenhet på 30 kvadratmeter i Stockholm och ska sälja. Här är fördelarna som finns i att du kontaktar en golvläggare i Stockholm innan du lägger ut bostaden på hemnet:

  • Ett fräschare intryck. Golvet är oerhört viktigt då det kommer till hur man upplever ett rum. Golv drabbas av ett naturligt slitage – dagligen – och därför så är en golvslipning så viktig. Skulle du anlita en golvläggare så ger du spekulanter i Stockholm en bättre bild av vilken potential din bostad har. Struntar du i att anlita denne golvläggare – ja, då riskerar du att det samlade intrycket är väldigt grått och trist.
  • Det är billigt. En golvslipning kostar inte så extremt mycket som andra renoveringar gör – dessutom så är tjänsten något du kan använda rot-avdraget för. Du anlitar, kort och gott, en golvläggare, får en golvslipning utförd och drar av 30% av det totala beloppet på din deklaration. Taket är 50.000 kronor per år.
  • Det går fort! Din bostad på 30 kvadratmeter tar ungefär en dag för en golvläggare att slipa och lackera. Det handlar således inte om något evighetsprojekt och vi anser därför att en golvslipning innan visning i Stockholm verkligen är att överväga. Den kan vara skillnaden mellan en måttlig- och en gigantisk vinst.
4 Oct 2017