Nödvändigt med fastighetsjurist i Göteborg

Det finns många olika typer av jurister. För den som ska ta över en fastighet i Göteborg finns fördelar med att ha en fastighetsjurist vid sin sida vid köpet.

Kent hade länge tittat på en fastighet som innehöll åtta lägenheter. Den var lite nedgången och det märktes att fastighetsägaren inte hade tid eller pengar att ta tag i det löpande arbetet. Det kunde inte dröja länge innan det skulle säljas, hade han tänkt. Och mycket riktigt en dag stod en annons i tidningen om försäljningen.

Då han haft tid på sig att fundera visste han vilken fastighetsjurist i Göteborg han skulle anlita. För själv hade han ingen koll på vad han skulle tänka på vid eventuellt köp. Lyckligtvis hade juristen möjlighet att ta sig an honom, och ett förberedande möte bokades in när han visat mäklaren sitt intresse.

Fastighetsjurist lotsade klient genom köp

Han rådde Kent att göra en due diligence, en sorts ekonomisk besiktning av fastigheten i Göteborg. Här handlade det om att få all den information som behövdes för att möjliggöra en bra affär. På så vis kan man även räkna på vilka eventuella vinster och risker som kunde förväntas i framtiden. De fick då en bra utgångspunkt för förhandlingen.

Priset blev bättre än väntat och budgivningen gick snabbt då han fick instruktioner i hur han skulle lägga upp sina bud. Så till sist blev fastigheten hans. Nu väntade nästa steg och han bestämde sig för att behålla advokaten. Både förvaltningsavtal och hyresavtal skulle gås igenom och fastighetsjuristen kändes trygg och hade redan visat sin breda kunskap.

25 Jul 2022