Några tips för en enklare och roligare flytt

När du budat hem din drömlägenhet i Stockholm är det dags för flytt, och här finns det mycket att tänka på. Att flytta är roligt, särskilt om man verkligen har fått tag i sin drömlägenhet och flyttar från något mindre till något större. Men det är mycket arbete inblandat i en flytt, och ju närmare flyttdatumet man kommer, desto lättare är det att drabbas av panik inför allt som måste göras.

Tips för att packa smart

Framför allt handlar det ju om packning. Du gör en beräkning på hur många flyttkartonger du kommer att behöva och räknar med att klara dig på det. Vårt råd: dubblera antalet redan på förhand. Det är väldigt svårt när man ser sig om i lägenheten att tro att det ska gå åt så enormt många kartonger som det i slutändan gör, men lita på oss, det gör det.

Flyttkartonger är utmärkta att packa i, men de ska inte packas för tungt så att de blir svåra att bära. Ett bra tips är att blanda tunga och lätta material. I en låda med böcker fyller man ut med kuddar eller liknande. På så sätt skadar ingen ryggen under flytten och du utnyttjar ändå kartongernas storlek till max.

Se också till att märka alla kartonger noggrant när du packar; vad de innehåller och till vilket rum de ska. Att packa ett par kartonger med sådant som kommer att behövas direkt efter flytten är också en bra idé.

Flytthjälp eller kompisar

Ju äldre man blir, desto svårare kan det kännas att be kompisar om hjälp med flytten. För en familj med barn som flyttar från en fyra kan det kännas direkt orimligt, det rör sig om en hel dags ganska tungt arbete. Då kan det vara läge att anlita en flyttfirma och låta kompisarna komma på inflyttningsfesten istället.

Flyttstädning

Vårt bästa råd till dig: Hitta en bra och professionell städfirma i Stockholm som kan hjälpa dig med flyttstädningen. Efter allt arbete med packning och bärande kan det kännas som en helt övermänsklig uppgift att ovanpå allt ta itu med en grundlig städning av den gamla lägenheten. Att flyttstäda är hårt arbete, och det måste göras mycket noggrant. Att få en lägenhet i så gott skick att de nya lägenhetsinnehavarna blir nöjda kräver tid och svett – tid och svett som du antagligen hellre lägger ner på att få din nya fina lägenhet i beboeligt skick.

Att städa kan vara roligt, och vissa kanske till och med tycker att en flyttstädning kan vara en kul utmaning. Men faktum är ju att det som de flesta tycker är poängen med städning, att få ett fint hem, helt försvinner vid en flyttstädning. Det är inte du som får njuta av resultatet, utan de nya bostadsinnehavarna. Inget ont i att göra en medmänniska glad, men är man satt under press, utmattad och ändå ivrig att få komma till ro isin nya lägenhet kan det kännas riktigt motigt att behöva avsluta flytten med en hel dags grundlig städning.

Anlita proffs för jobbet

Det är inte speciellt dyrt att anlita en bra städfirma för flyttstädning i Stockholm, och det blir ännu billigare med RUT-bidraget. Vi tycker att hjälp med flyttstädning är en självklar ”lyx” att unna sig och något som definitivt kommer göra att resan mot din drömlägenhet blir så rolig och lätt som möjligt. Dessutom kommer de nya lägenhetsinnehavarna att tacka dig!

1 Mar 2018