Markiser ett måste i Stockholm

Finns det något bättre än att sitta ute och njuta av en god lunch? Allt medan solen skiner i Stockholm och man själv sitter i skuggan under svalkande markiser.

Dagen var fantastisk och lockade till en utelunch. Trots att Eva hade den känslan visste hon att värmen skulle vara olidlig och maten inte alls smaka gott när svetten lackade i pannan. Hon suckade besviken över att hon själv slagit hål på illusionen om en perfekt lunch och skulle få sätta sig i köket när hon kom hem.

Maken visslade i köket och Eva kände doften av grillad kyckling. Men på bordet i köket stod ingen mat, hon tittade förvånat efter maken. Denne tittade in genom altandörren och bad henne komma. Hon suckade, Axel visste att hon inte gillade att äta i värmen. Orden kom av sig när hon såg skuggan som täckte större delen av uteplatsen.

Markiser, en fantastisk uppfinning

Axel log från öra till öra, sen berättade han att han beställt den från ett företag i Stockholm som sålde markiser. Visst var den fin? Hon nickade, fortfarande mållös. Han bad henne sitta ner medan han berättade hur han länge planerat för att kunna överraska henne. Hur han smusslat för att hon inget skulle misstänka.

Isen klirrade i när Axel hällde upp citronvatten i de för dagen framtagna glasen på fot. Maten smakade fantastiskt i skuggan och Eva tackade sin lyckliga stjärna att hon hittat honom. En finare och mera uppvaktande make än honom kunde hon inte få. Men markisen var nog den bästa hittills, det fick hon erkänna. Läs mer om markiser här: www.markisstockholm.nu.

9 Jan 2023