Mäklare Mölndal - rätt val ger ett bättre slutpris

Finns det anledning att se över vilka mäklare som finns på marknaden i samband med en bostadsförsäljning i Mölndal? Att sälja en bostad ger väl ändå samma pris - oavsett vilken mäklare i Mölndal man väljer? Sanningen är den att valet av mäklare idag är viktigare än någonsin. Fel mäklare ger dig en sämre affär. Rätt mäklare kan ge dig ditt livs affär.

Idag så är skillnaden mellan en bra och en sämre bostadsaffär något som syns i flera hundratusentals kronor. Detta egentligen oavsett var i Sverige man bor. Förut var bostadskarriären endast exkluderad de personer som lever i större städer.

Idag finns alla möjligheter att tjäna stora pengar även i mindre städer. Därför blir rätt mäklare i Mölndal en fråga att ta på allvar. Genom att sälja bostaden genom en mäklare som ger det där lilla, lilla extra så kan man också få ett högre slutpris. Att undersöka marknaden är ett måste.

Vilka mäklare i Mölndal finns?

Den första frågan gällande en mäklare i Mölndal är att se över vilket utbud som finns. Mäklare förr hade en fördel i att folk valde dem oavsett. Man byggde upp ett rykte och kunde sedan leva på detta fram till pensionen.

Tiderna förändras och det gör också mäklaryrket. Idag finns fler mäklare och som kund har man en stor fördel i detta. Genom att du träffar så många mäklare som möjligt så kan du dels få ett förhandlingsläge gällande arvodet. Dels så kan du också få en känsla för vilken typ av mäklare som kommer att passa dig bäst.

En annan viktig sak att gå igenom gäller värderingen och utgångspriset. Hur tänker mäklaren marknadsföra din bostad? Vilket utgångspris är lämpligt och kan exempelvis en enklare renovering leda till en budgivning? Lyssna in och skaffa dig en bra bild av mäklaren innan du bestämmer dig.

Störst är bäst - välj en hungrig mäklare i Mölndal

Det många gör är att välja den mäklare som är störst. Man tänker att detta val ger en överlägsen exponering, bättre försäljningskanaler och ett vida överlägset kontaktnät. Riktigt så enkelt är det inte. Idag handlar det mer om hunger än om någonting annat. Risken med att välja en större mäklare i Mölndal är att ditt objekt blir ett i mängden. Det innebär att mäklaren förvisso säljer det - men utan det lilla extra.

Du vill ha en mäklare som är dedikerad uppgiften, som svarar i telefonen oavsett tid på dygnet och som visar din bostad privat om det krävs. Det finns skräckexempel på där en mäklare skickar en assistent att hålla i publika visningar. Ärligt talat: vad sänder det för signaler? Det visar att den ena bostaden prioriteras högre än den andra. Du kan inte kräva exklusivitet - men du kan åtminstone kräva att en mäklare själv håller i de visningar som anordnas.

Hunger är en faktor att ta tillvara på på - och provision är en morot att använda. Ju högre slutpris din bostad säljs för, desto mer pengar kommer mäklaren att få. Välj med fördel den lösningen. En hungrig mäklare jagar bättre!

26 Oct 2021