Mäklare berättande om historiska Nyköping

Boendeort behöver inte bara väljas efter jobbmöjligheter. Är man intresserad av kultur kan en mäklare i Nyköping visa att en av Sveriges äldsta städer är en spännande plats att leva på.

Kerstin var för tillfället mellan två jobb. Firman hon jobbat på hade permitterat personal och nu fanns tillfälle att boosta livet med ett nytt och inspirerande liv. Fråga var bara vart hon skulle flytta? En plats som hade stannat kvar i hennes minne var Nyköping. Där fanns massor av historia som hon älskade. Därför sökte hon massor av jobb i området och bokade tid hos en mäklare i Nyköping för att se vad bostadsmarknaden hade att erbjuda.

Nyköping ett självklart val efter besök hos mäklare

Hon hade fått information om några lägenheter men även ett litet hus som de skulle titta på under hennes besök. Hon berättade för mäklaren hur hon tänkt och det visade sig att de delade intresset för historia.

Dagen med visningar blev intressant och det lilla huset blev Kerstin genast förtjust i. Men det som fick henne att bestämma sig var den övriga informationen hon fick av mäklaren. Hon beskrev Nyköping, en av Sveriges äldsta städer, som en historisk skattkammare.

Där fanns ståtliga slott och stora herrgårdar. Historiska vandringar och kulturcentrum. Kvällar kunde förgyllas med en opera och lediga dagar med att gå på museum. Kerstin kände sig vimmelkantig och rusig på samma gång. Det här skulle bli hennes nya hemstad dit hon kunde bjuda vänner och ta med dem på nya äventyr varje gång de kom på besök.

7 Dec 2021