Magasinering ger dig en chans att spara

Den explosiva bostadsmarknaden i Stockholm medför för många även logistiska problem. Utöver de uppenbara problem som finns i form av eskalerande priser och en svårighet att över huvudtaget hitta bostäder så stöter man även på andra problem. Här lämnar vi själva flytten i sig åt sidan och fokuserar istället på vad man ska göra av alla sina saker vid en sådan och vi ger ett typiskt exempel på hur detta problem kan se ut i verkligheten.

Vi säger här att du hyr en etta i Stockholm och att du under en längre tid träffat en tjej som även hon bor i en lika stor bostad som du. Saker och ting har utvecklats i exakt rätt riktning och ni bestämmer er för att flytta ihop; ni ska försöka köpa en större bostad gemensamt. Här börjar då jakten – ni finner er att varje söndag under ett halvår gå på visningar, delta i budgivningar och där ni inte får något napp; precis som många andra får göra i Stockholm.

Det här gör er – naturligtvis – en smula modfällda och ni börjar fundera kring om ni någonsin kommer att hitta den större lägenhet som ni behöver för att gemensamt fortsätta era liv. Det gör, plötsligt så vinner ni en budgivning, ni skriver kontrakt och då dagen för flytt äntligen är framme så kommer nästa problem: vilka saker ska sparas?

Den nya bostaden har ett mindre förråd på vinden, ett förråd som inte på långa vägar rymmer allt ert möblemang, alla föremål och alla kläder som ni samlat på er – på varsitt håll – genom åren. Hur löser ni detta – är det bara att slänga de föremål som vare sig passar in i den nya bostaden eller förrådet på vinden? Nej, ni söker er till ett företag som erbjuder tjänsten magasinering.

Säker magasinering i Stockholm

Det här innebär att ni för en rimlig summa får magasinering av alla saker och att ni kan spara dessa för framtiden. Det ni inte använder eller får plats med nu kan mycket väl komma att passa i nästa bostad; därför är magasinering en perfekt lösning för er. Problem som uppstår i Stockholm i form av brist på plats går alltså att lösa genom magasinering och man behöver heller inte vara orolig för att dessa föremål på något sätt ska ta skada.

Nej, magasinering sker i uppvärmda, välisolerade rum och man kan således ofta få en bättre förvaring än vad fallet är i exempelvis ett vindsförråd. Stöldrisken då – magasinering låter som ett perfekt mål för ett inbrott? Inte heller här behöver man oroa sig – lokalerna är larmade och det finns dessutom fysisk skydd i form av väktare som patrullerar området.

23 Mar 2017