Lägre energikostnad med värmepumpar i Uppsala

Om du vill vara vänlig mot miljön och samtidigt spara hushållskassan bör du se vad ett företag som installerar värmepumpar i Uppsala kan göra för dig.

De flesta människor verkar vara överens om att vi måste rädda klimatet och förhindra ökade utsläpp av olika växthusgaser. Ambitionen är vällovlig men sannolikt är det allra viktigaste att rädda hushållsekonomin. En bov i dramat är energipriserna som successivt stiger men som också växlar från dag till dag.

Genom att installera värmepump kan de flesta privatpersoner “slå två flugor i en smäll”. Kostnaden för uppvärmning kan minskas drastiskt och samtidigt kommer förbrukningen av dyr och högvärdig energi att minska. Inte konstigt att marknaden för värmepumpar har ökat kraftigt de senaste åren!

Bergvärme och värmepumpar i Uppsala

Du bor i ett äldre hus i utkanten av Uppsala. I källaren har du en gammal trotjänare i form av en oljepanna. Den ger värme till disk- och duschvatten och ser till att dina radiatorer får energi för uppvärmning. Inte den mest moderna uppvärmningsmetoden och dina grannar tittar lite snett på dig för att du använder fossila bränslen. Någon fjärrvärme lär heller inte dras fram i ditt kvarter.

En dag träffar du en granne på gatan. “Jag förstår att du har installerat en sådan där värmepump, men fungerar det verkligen?”, frågar du. Grannen tittar på dig som om du själv blivit fossil. “Jag har halverat mina uppvärmningskostnader”, får du till svar. “Om du vill kan jag rekommendera ett företag som installerar värmepumpar i Uppsala”.

21 Jul 2023