Kontakta många företag – vägen till ett billigare tak

takläggareTar du in offerter från ett par företag, när taket ska läggas, kommer du snart se att prisskillnaderna är mycket stora. Att lägga om ett tak är ett stort projekt som därmed innebär en större kostnad. Men det innebär även att det är extra viktigt att ta in offerter från så många företag som möjligt för att kunna ställa priserna mot varandra.

Vilka vägar finns då att gå för att få kontakt med så många företag som möjligt? Hur kan en familj i Västerås hitta kontaktuppgifter till ett större antal takläggare för att därigenom få in många offerter.

Offertföretag

Det finns ett par offertföretag som är verksamma mot Västerås. Via deras hemsidor fyller du i vad du vill ha hjälp med. Därefter kommer dessa uppgifter skickas till flera takläggare i Västerås som offertföretaget har samarbete med. Dessa svarar i sin tur med en offert varpå du som kund kan ställa dem mot varandra.

Men nöj dig inte med de offerter som kommer in denna väg – fortsätt att kontakta fler takläggare för att därigenom få ytterligare förslag.

Google

Det räcker med att söka med sökfrasen ”takläggare Västerås” för att snabbt få fram kontaktuppgifter till ett par företag. Via Google Maps ges telefonnummer och adress till de olika företagens hemsidor. Därmed kan de företag kontaktas som eventuellt inte var med och gav offert via offertförfrågan. Man kan även hitta ett flertal företag i sökresultatet där många av de större företagen lätt hittas.

Hitta.se

Hitta.se är ”den digitala telefonkatalogen”. Att använda telefonkatalog var det självklara valet innan internet var lika utbyggt som idag. Därefter blev telefonkatalogen digital. Idag används däremot Hitta.se främst att hitta telefonnummer till specifika företag eller privatpersoner. Men det går även att söka efter just takläggare men då visas över 1000 företag. Det kan omöjligt finnas så många takläggare i Västerås…

Fråga vänner

Även om det går att hitta företag via olika sökfunktioner så är den bästa vägen via vänner. Kanske känner du någon som precis lagt om sitt tak och kan fråga dem om de kan rekommendera företaget som gjorde jobbet eller inte. Den stora fördelen med att fråga vänner är just den objektiva bedömning som går att få på företagen. Vad har de gjort som är bra? Vad var de mindre bra på och är det ett företag som vännerna kan rekommendera. De övriga sökvägarna handlar ju enbart om att få kontaktuppgifter till företagen.

19 Jan 2019