Kan din mäklare Täby?

Varför ställer vi frågan i rubriken? Jo, av den enkla anledningen att vi anser att kunskap om ett specifikt område – Täby, Årsta eller Södermalm spelar ingen – har en stor betydelse då man ska sälja sin bostad i Stockholm. Detta då spekulanter – osäkra sådana – ofta påverkas av positiva omdömen av en mäklare gällande området. Kort sagt; ska du sälja en bostad i stockholm så har du vunnit mycket genom att få folk till din visning och lägenheten i fråga är ”redan såld” i och med detta.

Menas här – de som kommer till din visning vet att lägenheten i Täby är tilltalande, men de behöver mer kött på benen och mer information om Täby i stort: en uppgift som ligger på den mäklare du anlitats bord att delge dem. Vad kan då detta innebära? Ja, vi räknar upp några snabba punkter som visar på vilken kunskap som en mäklare kan ha om Täby och som kan vara till din fördel och visa sig i slutpriset.

  • Skolor. Hur nära är det till kolan i täby, hur långt tar det att promenera eller måste man ta en buss? Finns det eventuella genvägar och – framförallt – har skolan i Täby ett gott rykte? Detta gäller naturligtvis främst för barnfamiljer.
  • Affärer, idrottsplatser och närhet till naturen. Tre punkter som även de är viktiga för spekulanter och här ska din mäklare kunna ge direkta svar och gärna bidra med personliga erfarenheter. Vet din mäklare om en bra badplats – ja, då ska han kunna sätta denna i fokus och höja den till skyarna. En mäklare är trots allt en försäljare.
  • Kollektivtrafik. Denna fråga är ofta avgörande i Stockholm där många leve utan bil. Din mäklare ska kunna rabbla upp bussnummer, tider, hur sent på natten tunnelbanan går och hur man i övrigt ska kunna ta sig mellan jobbet och det framtida – förhoppningsvis – hemmet i Täby.

Där hade vi tre stycken punkter som vi anser att man kan kräva av en mäklare och som visar på vikten av att denne sätter sig in i det område där objektet han ska sälja ligger.

Naturligtvis så kommer även andra aspekter in i bilden – homestyling, fotografering och antalet visningar – men man ska inte på något sätt underskatta hur mycket lokalkännedom betyder i Stockholm. Man säljer, nummer ett: en bostad och nummer två: ett område.

Här finns en mäklare som fokuserat på just Täby: www.mäklaretäby.biz.

 

16 Dec 2016