Investera vid omvandling av hyresrätt

Har du turen att ha ett förstahandskontrakt på bostadsmarknaden? Håll hårt i det! Fler och fler hyresrätter bli omvandlade ditt bostadsrätter. I de flesta fall så säljs hyresrätterna i första hand till den som står på kontraktet och dessutom säljs lägenheterna till ett pris som garanterat är lägre än marknadspriset. Vi vill inte lova något, men i många fall så brukar det inte vara några problem att få lån från banken, just för att lägenheten garanterat kommer att stiga i värde.

Så, det du kan göra är att köpa loss lägenheten och sen direkt sälja den vidare och i de flesta fall gå direkt med vinst. Men vill du höja vinsten ytterligare? Då ska du ta och renovera upp lägenheten, det vill säga om du har kapital, tid och intresse för det. Det finns självklart allt från uppfräschning till totalrenovering.

Om du bara vill fräscha upp lägenheten så kan du enkelt börja med att ta hand om golvet. I äldre lägenheter kan det finnas tråkiga plastmattor som golv på vissa ytor. Riv upp dessa och lägg ett enkelt och fräscht klick-golv istället. Det är både billigt, enkelt och ger golvet en helt ny känsla. Har du redan ett golv som ser någorlunda bra ut, ta och slipa golvet istället. Golvslipning är inte jättesvårt, men det gäller att göra det rätt. Vid golvslipning så behöver du tömma hela rummet, oavsett om du gör det själv eller anlitar ett golvslipningsföretag. Fördelen med att anlita ett företag för att sköta golvslipningen är att du garanterat vet att det blir bra gjort. Ska du göra det själv så kräver det mycket tid och du kan behöva investera massor med tid på att få tag på rätt utrustning och sedan göra själva jobbet. När golvet är slipat och lackat så lyfter det ett helt rum! Det är rent, blankt och helt utan gropar och jack. I jack kan det samlas onödig smuts och de ser inte så fint ut heller.

Andra enkla saker som fräschar upp bostadsrätten inför försäljning är att byta ut skåpluckor i köket och sätta dit nya handtag. Det är inte heller speciellt dyrt, men det gör mycket för intrycket man får när man kliver in i köket. Det sista vi vill nämna är vikten av hela och fräscha tapeter. Att tapetsera om kan ta lite tid, men om rummet ändå ska tömmas för en golvslipning, passa på att sätta upp nya tapeter samtidigt. Fräscha ljusa väggar utan gamla tavel- och hyllhål gör att det ser fräschare ut.

24 Apr 2017