Investera i värmande braskaminer för bostaden i Stockholm

Att ha en härlig värmande källa när det viner kallt utanför är skönt och mysigt. Många i Stockholm har installerat braskaminer för härlig värme och mysfaktor.

Det finns flera olika varianter att välja på när man pratar om att elda med ved för värme inomhus. Många tänker på gillestugor med öppna spisar eller gamla hus med vedspis. Men även på denna front har utvecklingen gått framåt.

Från dåtidens kakelugnar och vedspisar har utvecklingen gått framåt. Det finns idag även pelletskaminer och vedpannor som alternativ. Det gäller att fundera på vilket behov man har innan man beställer något. Många har installerat braskaminer och öppna spisar för att det är mysigt. Förr i tiden var det mer en av få värmekällor samt platsen man lagade mat på.

Braskaminer ger god värme

När el-spisar gjorde entré installerade man kaminer för mysighetsfaktorn. De kunde även värma lite vid enstaka strömavbrott. Idag är strömavbrotten få, även om de förekommer. Däremot har elpriset gått upp och folk har blivit mer prismedvetna. Många väljer att installera en kamin i Stockholm för att hålla nere kostnaderna.

Visst är det en större utgift vid installationen, men i längden kommer det att löna sig. En braskamin är ofta mer klimatsmart och miljövänlig jämfört med elvärmepump eller olja. Nästa steg när man installerat en kamin är att hitta en bra vedförsäljare. Någon som säljer bra kvalitet till bra pris. Det är också en aspekt att hålla koll på så man eldar med torr och fin ved på rätt sätt.

7 Jul 2023