Golvslipning får bort reporna i Stockholm

Ett repigt och missfärgat golv ser tråkigt ut. Golvet utsätts dagligen för tryck från möbler och människor. Med en golvslipning i Stockholm blir det som nytt.

Precis som allt annat så behöver även golvet bytas ut efter ett tag. Dagligen utsätts det för olika påfrestningar från både möbler och människor. Stolar som dras längs golvet och liknande. Det gör att det till sist blir slitmärken på golvet. Det kan visa sig i repor men även i missfärgningar.

När man kommer dit, så behöver man inte direkt slänga det gamla golvet och köpa ett nytt. Har du ett trägolv, som många i Sverige har, så kan du antagligen göra en golvslipning av golvet. Om det går att slipa trägolv eller inte, kan golvslipare svara på. Det handlar om att det ska vara rätt sorts golv, men även att golvet är tjockt nog för att göra en slipning på.

Behandla golvet efter en golvslipning

Du tar kontakt med ett företag som utför golvslipning. Du får en offert på arbetet. När du har accepterat den är det bara att börja förbereda rummet. Det gör du genom att tömma hela rummet på möbler och saker. Golvslipningen görs med hjälp av en maskin, det krävs kunskap för att få det rätt.

När det är gjort, så behöver golvet behandlas. Detta görs för att den nya golvytan ska klara av det slitage som det utsätts för. Golvsliparna är med en hela vägen tills golvet är klart. Du kommer få ett golv som ser ut som nytt.

30 Jan 2023