Förhandla med en flyttfirma

Om man står inför att flytta så har man rätt att ställa lite krav på den flyttfirma man väljer att anlita. Detta både gällande priset och kvaliteten på det utförda jobbet. Det man direkt kan säga gällande detta är att du har en större chans att påverka priset om du bor i en större stad som Stockholm och detta helt beroende på att det just där finns så pass många verksamma företag inom flyttbranschen och att du där som kund har ett helt annat förhandlingsläge. Genom att kontakta en massa olika flyttfirmor så har du också som kund en större chans att slutligen nå ett lägre pris.

Vi kan här säga att du kontaktar tre stycken olika firmor då du ska flytta inom Stockholm – en som har sin bas på Östermalm, en som ligger på Södermalm samt en flyttfirma som ligger utanför tullarna och exempelvis då på Tyresö. Här kan du som kund ställa samtliga offerter mot varandra och därefter jämför både priser samt de tjänster som är inkluderade i dessa. Om exempelvis den flyttfirma på Tyresö har betydligt lägre priser än vad de andra har så kan man här tro att denna ska bli det självklara valet – men om vi istället säger att de två andra flyttföretagen i sina pris även inkluderat exempelvis flyttstädning; ja, då handlar man i en helt annan position.

Det man kan göra här är att försöka få den flyttfirma på Tyresö att även den inkludera detta och här ska man också veta att man har goda möjligheter att så också blir fallet. Det är nämligen så att konkurrensen om kunderna i Stockholm blivit så pass stor att företagen ofta tvingas gå med på de potentiella kundernas krav för att sin verksamhet ska överleva.

Det handlar här heller inte om direkt orimliga krav utan till stor del så har flyttfirmor i Stockholm tidigare haft lite för högre priser än vad som krävts. Det är alltså det som kommit att ändras – den orimliga prisbilden har blivit rimlig och allt detta går att spåra till det faktum att just Stockholm är den stad i Sverige där flest flyttar sker.

Flest flyttar i Stockholm

Den extrema bostadssituation och den stora inflyttningen till Stockholm har nämligen gjort att det hela tiden sker otroligt många flyttar och detta är något som många företag inom flyttbranschen insett. Så pass många att det skapat en hög konkurrens som i sin tur gjort priserna betydligt humanare för de kunder som väljer att anlita dessa.

Då det tidigare kanske handlade om att en flyttfirma hade monopol på Tyresö så har den i dagsläget konkurrens av två-tre andra och dessutom ett ännu större antal innanför tullarna; något som gjort att priser sjunkit och extratjänster tvingats inkluderas. Kunderna har således en väldig fördel i dagsläget – om man bara är beredd att stå på sig och förhandla för att få igenom de krav man har.

21 Apr 2017