Fördelar med asfalt på uppfarten

Markbelägasfalt, uppfartgning av uppfarten är nödvändigt för att underlätta för fordon att enkelt ta sig fram, och för att få en plan och slät yta att parkera på. Ett bra alternativ som ger en enkel och praktisk yta är att asfaltera uppfarten. Det ger en uppfart som kräver otroligt lite underhåll och som dessutom har en livslängd på många år. En asfalterad uppfart ger inte heller några skador på bilen så som till exempel grus kan göra.

Prisvärt och hållbart

Att asfaltera uppfarten är betydligt billigare än exempelvis stenbeläggning. En uppfart består vanligtvis av en mindre begränsad yta och eftersom asfaltsbeläggning har ett pris per kvadratmeter går det lätt att räkna ut en ungefärlig kostnad för din uppfart.

För priset du betalar får du en uppfart som håller i många år. asfalterauppfart.se erbjuder kompetent asfaltering till bra priser. 

Väljer du grus eller sten kommer du behöva fylla på och byta ut materialet med jämna mellanrum för att hålla det snyggt och funktionellt. Med asfalt behöver jobbet bara göras en gång så materialets hållbarhet gör det också prisvärt.

Enkelt att hålla efter

Att lägga asfalt är kanske inget man ger sig på själv, utan bäst är att anlita en markfirma som kan utföra jobbet på ett korrekt sätt. När firman har asfalterat uppfarten har du en jämn och slät yta att köra fram bilen på.

Att asfaltera uppfarten är även ett bra alternativ om uppfarten har en lutning. Då lämpar sig inte andra material så som grus. Gruset har en förmåga att röra på sig och följa med, så risken är stor att det hamnar stenar på gräsmattan, i huset och i bilen.

Ogräs vanligt förekommande

Vid grus- och stenbeläggning är det också vanligt förekommande med ogräs som tränger igenom. Vid plattsättning och stenbeläggning tränger det igenom i fogarna och det kan vara besvärligt att få bort, och på en grusbelagd uppfart kommer ogräs att sticka upp både här och där. Asfalt är motståndskraftigt och klarar av att stå emot envist ogräs och behöver nödvändigtvis inte heller rengöras. Om du ändå vill hålla rent och snyggt är det enkelt att spola bort lera och annat med vattenslang eller högtryckstvätt för att hålla uppfarten ren och prydlig.

En asfalterad uppfart har många fördelar och underlättar för hela familjen. Den släta ytan gör att barnets cyklel, ungdomens moped och familjens bil tar sig fram på uppfarten med enkelhet. Vill du dessutom tvätta bilen på din uppfart rinner vattnet iväg till närmsta gatubrunn istället för att sugas upp av marken runt ditt hus. Men kom i så fall ihåg att biltvättning generellt inte får ske på egna uppfarter utan på speciella platser.

 

 

27 Mar 2019