Förbättrad exteriör med fasadmålning i Uppsala

Om ditt hus har utsatts för väder och vind under en längre tid kan det behöva målas om. Låt en firma som utför fasadmålning i Uppsala göra grovjobbet!

Det spelar ingen roll hur fint ditt hus är invändigt. När du får besök kommer dina gäster först att lägga märke till hur din husfasad ser ut. Ännu värre är det om grannar i kvarteret kommer att knorra över din misskötta fasad och befarar att hela kvarteret får ett dåligt rykte på grund av ditt hus.

Du och familjen bor i ett äldre villaområde och ditt hus har träfasad med en rad snickerier som en gång lyst upp hela husets yttre. Din dotter har bjudit hem en skolkamrat och förklarar var hon bor. “Jag vet var du bor och mina föräldrar har sagt att ert hus liknar rena kråkslottet”, säger kamraten.

Renovering och fasadmålning i Uppsala

Dottern ställer en fråga på kvällen. “Pappa, vad menas med att ett hus ser ut som ett kråkslott?” Du förklarar att det är när huset har blivit misskött och exempelvis färgen på huset börjar flagna av och när vindskivorna fladdrar för vinden. “Min skolkamrats föräldrar säger att vi bor i ett sådant hus”, svarar dottern.

Du blir besvärad av dotterns påstående och du går ut i sommarnatten och tittar på ditt hus. Du inser verkligheten och dagen därpå kontaktar du en firma i Uppsala som kan måla fasaden. Men det räcker inte med att måla. Grundarbetet med att skrapa färg och spackla och slipa måste först göras ordentligt.

10 Jul 2023