Fastighetsboxar för olika ändamål

Fastighetsboxar är populära. De är en smart lösning som underlättar vardagen för både boende och brevbärare. Välj mellan flera olika modeller och designer.

Idag har de flesta nyproducerade fastigheter någon form av fastighetsboxar. Boxarna installeras i eller i närheten av byggnadens entré och används för att ta emot paket, post och brev. Det gör att den gamla formen av brevinkast direkt i ytterdörren inte längre behövs. Den typen av brevinkast var inte optimal, sedd ur en säkerhetssynpunkt. Brand kunde sprida sig mellan lägenheter och trapphus, samt att det fanns en risk att någon kunde använda inkastet till annat än brev.

Eftersom fastighetsboxar nu har blivit så vanliga kan i stället säkerhetsdörrar installeras, vilket ger en ökad trygghet för de boende. Fastighetsboxar är smidiga att använda, eftersom de förvarar sitt innehåll tryggt och säkert, tills rätt person hämtar ut det.

Fastighetsboxar är bra för inomhusklimatet

Med fastighetsboxar kan även inomhusklimatet i bostaden bli bättre. Man slipper spring i trapphuset, från brevbärare och tidningsutlämnare. Ett traditionellt brevinkast i dörren kunde släppa in dålig lukt, kyla och buller i bostaden. Det slipper man när dörrarna byts ut.

Det finns flera olika sorters fastighetsboxar. De kommer i flera storlekar och modeller, så att de passar även i trånga utrymmen och små trapphus. Vissa modeller kan även placeras utomhus, om behovet finns. De är anpassade för att tåla svenskt klimat och är designade för att skydda post och brev från väder och vind. Ingen vill ha blöta brev eller en våt tidning. Med fastighetsboxar ligger posten tryggt och torrt.

16 Mar 2023