Få köp leder till vinst - förutom i bostadsbranschen i Stockholm

De flesta är väl medvetna om att det mesta vi köper sjunker i värde. Det gäller både cyklar, bilar, båtar och annat. Men just när det kommer till bostäder i Stockholm så finns det pengar att hämta. Det finns en hel del människor som lever på att köpa slitna bostäder, renovera lägenheten och sedan sälja den igen. Sen gör de det en gång till och igen.

Att köpa och sälja lägenheter är ett bra sätt att tjäna pengar, men det räcker inte bara att köpa en lägenhet och sen direkt sälja den. Du måste höja värdet på lägenheten. Hur gör du det? Genom att renovera lägenheten! Så vill du ta dig in på marknaden gäller det att se pärlorna som gömmer sig för att sedan fundera på hur du skulle renovera den. När du renoverar en lägenhet så kan det nya försäljningspriset stiga ordentligt. Men det gäller att vara försiktig så inte renoveringskostnaderna blir högre än vad vinsten blir.

När man ska renovera lägenhet i Stockholm så finns det massor av bra byggföretag att välja mellan om man inte vill göra arbetet själv. Lättast är att anlita ett företag som gör jobbet åt dig, även om det kostar lite mer så går det fortare och du kan snabbare gå vidare till nästa lägenhet.

När du köper och ska renovera en lägenhet så är det viktigt att kolla grundskicket. Kan det komma upp andra kostnader som du inte räknat med? Det kan vara förödande och sno hela din vinst. Det kanske finns vissa saker i lägenheten som redan är bra placerade, då är det onödigt att flytta på dessa. På samma sätt kan det vara vissa saker som är placerade i väggar som kan förstöra eller störa vissa renoveringsidéer. Kolla upp detta redan innan så du inte får en chock.

När du renoverar din lägenhet så är det viktigt att göra det neutralt så du kan locka så många nya köpare som möjligt. Gör du det alldeles för nischat kan det lätt skrämma bort vissa köpare. Det bästa är att göra en så öppen och smart planlösning som möjligt om du har möjligheten. Att hålla det snyggt, stilrent och enkelt kan vara svårt om man själv har vissa renoveringsdrömmar man vill uppnå. Men om planen är att bo kvar efter renoveringen så kan du som ägare tänka mer på vad du själv vill ha. Är tanken att sälja så håll det så neutralt som möjligt för att attrahera så många potentiella köpare som möjligt.

Kom alltid ihåg att jämföra företag som kan ta hand om renoveringen. Är det för billigt kan du inte lita på att jobbet bli bra gjort, då kanske det är något fusk eller blufföretag.

11 Apr 2017