Ett nyslipat golv kan höja värdet på bostaden

När man skall sälja sin bostad så finns det enkla knep att ta till som kan göra att försäljningsvärdet av din bostad ökar markant. Vissa förändringar behöver inte vara så dyra eller svåra utan kräver mest lite planering och omsorg.

Städa och rensa!

Innan fotografering och visning så är det viktigaste att bostaden är ren. Städa grundligt och överallt där du kommer åt. Se framförallt till att ytor såsom skåp och bänkar är rena.

Rensa bort fula förpackningar i badrum och kök. Många inredningsstylister jobbar med stilleben när de inreder och gör som små installationer av porslin och kokböcker eller handdukar och skönhetsprodukter. Gör på samma sätt som dom!

Grönt är skönt

Se till att att dekorera med krukväxter och snittblommor. Väster av olika slag är tidlöst som inredning och gillas av alla. Se upp med allergiframkallande blommor bara.

Fönster är husets ögon

Ta hand om dina fönster. Putsa dem ordentligt och fundera noggrant över hur du skall inreda. Om din utsikt inte är så fin eller om du bor i bottenvåningen kan du dölja en del insyn och utsyn med en lite större krukväxt. Har du däremot en vacker utsikt över en park eller vatten så skall du lämna plats på fönsterbrädan så att spekulanterna kan se ut. Gardiner i köket kan kännas omodernt och rörigt men gardiner i sovrummet bli mysigt och ombonat.

Ljus, pasteller och neutrala färger

Även om du inte behöver tänka vitt och fräscht så är det ändå bra att hålla sig till en ljus färgskala och neutrala färgtoner. Ljusa textilier gör att det känns rent och välvårdat.

Ett nyslipat golv kan höja värdet på bostaden

Om du går i säljtankar men inte har så bråttom kan du tjäna på att göra lite större förändringar som kommer öka värdet på din bostad. De kanske kräver en större insats såväl ekonomiskt som tidsmässigt men du kommer garanterat få tillbaka den investeringen när du säljer. Nyslipade golv kan ge en värdehöjning på 2-3%. Bra pris på golvslipning i Stockholm är lätt att hitta!

En fungerande eldstad

Många eldstäder har eldningsförbud eftersom de inte är tätade ordetnligt. Om ni har en öppen spis eller liknande med eldningsförbud så utred varför och hur mycket det skulle kosta att få den i bruk. Ibland handlar det bara om några tusen kronor. En fungerande eldstad har ett stort attraktionsvärde på bostadsmarknaden.

Mer boendemöjligheter

Om ni har möjlighet att göra om ett rum till två så gör det. Ett extra rum som kan fungera så kontor eller barnkammare är mycket värt. Generellt säljs 4:or för mer än 3:or, även om de har samma storlek.

Ytrenovering

En ytrenovering där ni i första hand målar väggar och tak kan höja försäljningspriset med upp till 5%. Har ni pengar och tid så investera i att lacka om skåp, byta bänkskivor och slipa golv. Den typen uppfräschning ger en stor effekt!

Ljus hall

Hallen är väldigt viktigt för att det första intrycket skall bli rätt. På en visning är det mycket folk och det sista du vill är att hallen skall kännas trång och mörk. Flytta undan allt sådant som är onödigt så att det finns bra med plats och fixa till en effektiv belysning.

25 Nov 2021