En badrumsrenovering är en investering

Det finns framförallt tre städer i Sverige som ständigt växer och blir större – Malmö, Göteborg och Stockholm – och gemensamt för dessa; med visst undantag för Malmö, är att de samtliga har problem med att bygga bostäder till den ökande folkmängden. Det som man kan tycka gällande detta är att man i Stockholm och Göteborg varit dåliga på att läsa sin läxa; att folk väljer att flytta til större städer är inget som är unikt för Sverige utan något som sker över hela världen.

Man skulle således på ett tidigt stadie insett att detta skulle ske och börjat planera och bygga för att befolkningen skulle öka i framtiden. Genom detta hade man också sluppit de problem som man nu står inför- och mitt uppe i. Vilka problem är det då som man ser i Göteborg och i Stockholm?

Jo, gemensamt för dessa städer är att priserna för bostäder ligger på en orimlig nivå och där de även på sikt ser ut att fortsätta stiga. Stockholm har en betydligt värre situation än vad Göteborg har gällande detta – men om inflyttningen fortsätter så tyder det mesta på att man inom kort har exakt samma problem i Göteborg. Det här får man se till ett underbetyg till de båda största städerna i Sverige, men nu är det så här och vi kan egentligen bara hoppas att situationen stabiliseras inom kort.

Det som man dock glömmer bort i allt detta är det finns personer som tjänar på den uppkomna bostadssituationen och här handlar det om de som i dagsläget äger en bostad i exempelvis Göteborg; en bostad som ökat- och som kommer att öka rejält i värde. En person som äger exempelvis en lägenhet i centrala Göteborg kan genom smarta investeringar och lite is i magen – vänta in rätt läge – se att värdet på sin bostad kan komma att dubblas inom några år; precis som en lägenhetsägare i Stockholm kunnat göra.

Om man drar paralleller dem emellan och se hur personen i Stokholm gjort för att öka värdet – genom renoveringar, och inte genom att vänta – så kan lägenhetsägaren i Göteborg säkerligen använda sig av samma system gällande sin bostad. Vilka detaljer är det då som en lägenhetsinehavare i Göteborg ska fokusera på? Jo, det handlar framförallt om ett rum och en investering; det rum som spekulanter alltid finner attraktivt och därmed är beredda att betala mycket pengar för.

  • Badrumsrenovering. En badrumsrenovering är det säkraste kortet då det kommer till att öka värdet på en lägenhet i Göteborg – dock så är den också den dyraste. Ska man genomföra en badrumsrenovering så får man räkna med att ligga ute med ganska mycket pengar fram till den dag man säljer bostaden i Göteborg; pengar som dock kommer tillbaka med råge. Det kan således vara värt att redan nu genomföra en badrumsrenovering snarare än att vänta; även om du ska du sälja först inom några år. I samband med att du renoverar badrummet så kan du även överväga att fixa till köket i din lägenhet i Göteborg; detta rum är nämligen det som är näst mest eftertraktat bland köpare. Här kan du hitta inspiration inför badrumsrenoveringen.
22 Feb 2017