Detta menas med OVK besiktning i Stockholm

OVK är en besiktning av ventilationssystem. Den är obligatorisk för alla fastighetsägare och utförs enkelt av en behörig ventilationsfirma i Stockholm.

Om du äger fastigheter vet du sannolikt redan vad OVK står för. Och om inte, är det dags att du lär dig det. OVK handlar nämligen om något som du som fastighetsägare enligt lag är skyldig att göra. Och det är att kontrollera ventilationen i din fastighet med viss regelbundenhet.

OVK är en förkortning för “obligatorisk ventilationskontroll”, och det är med andra ord lite tårta på tårta att kalla det för en OVK besiktning. Kontroll och besiktning torde rimligen innebära samma sak. Ändå kan det finnas en idé att vara övertydlig, så att det framgår klart att det är någon sorts besiktningsman du ska ringa in när du vill göra en OVK.

OVK – en obligatorisk besiktning i Stockholm som ej går att välja bort

Du som nu sitter och slår i en gammal telefonkatalog efter OVK besiktning Stockholm kan ta det lugnt. Tiderna rör sig framåt, och i dag är det mycket lätt att hitta en certifierad firma som utför obligatoriska ventilationskontroller i Stockholm. De flesta ventilationsfirmor erbjuder OVK som en del av sina bokningsbara tjänster.

Eftersom OVK är uppenbart obligatorisk, kan du som fastighetsägare inte välja att INTE utföra denna kontroll. Du bör självklart boka in en OVK omgående om det inte gjort en sådan i din fastighet på länge. Kvalitet och status på ventilationen påverkar hälsan på många sätt för de som bor och arbetar i fastigheten. Infomation gällande OVK kan du se mer av här: ovkbesiktningstockholm.nu.

9 Jan 2023