Bygg ett modernt och flexibelt boende - Välj ditt drömhus bland olika moduler och nyckelfärdiga hus

I dagens samhälle finns det ett stort utbud av olika moduler och blockhus tillgängliga på marknaden, vilket ger dig möjligheten att välja ett hus som passar perfekt för dina behov.

Många drömmer om att kunna beställa ett hus och snabbt kunna flytta in, utan att behöva vänta på en lång byggnationstid.

Precis som människor är olika, är även deras bostadsbehov varierande. Vissa kan inte tänka sig att bo i något mindre än ett hus där de nästan kan spela fotboll inomhus, medan andra trivs bäst i ett mindre och mer kompakt boende där alla bekvämligheter finns nära till hands. Trots olikheterna har många gemensamt att de uppskattar att bo lite mindre under semestern eller när de besöker släkt och vänner.

För några år sedan blev de 15 kvadratmeter stora husen populära i många trädgårdar, ofta använda för att inhysa besökande gäster. Eftersom dessa hus inte krävde bygglov, kunde de enkelt placeras var som helst i trädgården, under förutsättning att de inte var för nära grannens tomt. Med tiden höjdes gränsen till 25 kvadratmeter, och nyligen har den höjts igen till 30 kvadratmeter. De små husen blir alltmer attraktiva som permanenta bostäder.

Färdiga lösningar för smidig installation

När du väljer att bygga ett mindre hus, har du möjlighet att antingen använda lösvirke eller välja en färdig byggsats. Byggsatserna innehåller antingen alla material i färdiga längder tillsammans med instruktioner eller förmonterade väggar. Det är också möjligt att beställa nyckelfärdiga attefallshus i Stockholm som levereras i sin helhet och enkelt monteras på plats. Efter att du har kopplat in vatten, avlopp och el, är det bara att bädda sängen och flytta in.

Många använder fortfarande de bygglovsbefriade 25 kvadratmeter husen som gäststugor, men allt fler väljer att bo permanent i dem. Ofta utnyttjas även loftet för att öka boendeytan, och huset innehåller alla nödvändiga bekvämligheter såsom kök, badrum och vardagsrum.

De 25 kvadratmeterna kan användas på många sätt beroende på dina preferenser och intressen. Förutom att använda huset som gäststuga eller permanent bostad, kan du inreda det med en bastu, bubbelpool och några solstolar för att skapa ditt eget lyxiga spa. Alternativt kan du omvandla det till ett hemmakontor eller en plats för att utöva dina hobbies såsom yoga, styrketräning, målning, skulptering, snickeri eller vad du än önskar. Med de extra 5 kvadratmeterna har du även plats att skapa ett eget hörn för din älskade hund.

7 Aug 2023