Boka flyttfirma i god tid i Linköping

Även i en mindre stad som Linköping bör du se till att boka flyttfirma i god tid. Annars är risken stor att du får dra hela lasset själv.

Att boka en flyttfirma är för de flesta en självklarhet, åtminstone när det rör sig om att flytta från en lägenhet med två rum eller fler, och medelåldern hos de som flyttar är högre än tjugofem. Innan dess brukar det gå utmärkt att dra ihop ett glatt gäng kompisar och hyra en liten lastbil, mot ett löfte om att bjuda på flyttpizza efteråt.

Men det kommer alltid en dag när dina löften om pizza mot en hel dags slit med flyttkartonger och ekmöbler börjar mötas med något höjda ögonbryn. För varje flytt tillkommer ofta ett rum att tömma, och nya möbler och andra pinaler köps in. Samtidigt har väl de flesta av oss svårt att skiljas från äldre ägodelar, som i stället tas med och bereds plats i vindsförråd och i källare. Till slut är det faktiskt bara att inse att det inte längre är rimligt att be dina vänner om hjälp med bärandet. Du har nått stadiet där du i stället får lov att boka en flyttfirma. Och då bör du se till att vara ute i god tid.

Flyttgubbar packar kartonger

Terminsstarterna är värst

Linköping är en studentstad. Även om många studenter väljer att flytta själva – de flesta har ju inget större bohag de behöver kånka med sig – så är det ändå väldigt många som anlitar en flyttfirma. Anledningen kan vara att man faktiskt inte hunnit skaffa några vänner att ta hjälp av när man kommer som ny student till en främmande stad. Kanske har man bara pluggat någon termin och känner inte kurskamraterna tillräckligt väl för att våga be dem om hjälp. Kanske är man helt ny på universitetet och väljer att boka en lokal flyttfirma här för att hämta bohaget i hemstaden och köra det till Linköping

Dessutom är det billigt att att anlita flytthjälp i Linköping. Det finns många flyttfirmor, och de konkurrerar med låga priser. För ett par tusenlappar kan man få sitt bohag nedburet till en flyttbil, ivägkört och sedan uppburet på den nya adressen, vartsomhelst i Linköping. Det tycker även många studenter är prisvärt.

Hur tidigt måste man boka?

Planerar du att flytta på sensommaren eller efter nyår ska du därför vara ute i väldigt god tid med att boka flytthjälp. Minst en månad, helst två, bör du vara ute för att ha flera bra flyttfirmor att välja på, och kunna styra tidpunkten själv. Annars blir du antagligen tvungen att anpassa din flytt efter när flyttfirman har tid, och det är inte alls säkert att du får allt att gå i lås.

Hitta en bra flyttfirma i Linköping

De bästa flyttfirmorna blir snabbt uppbokade, men är du ute i god tid har du flera bra firmor att välja bland i Linköping. Be gärna om offerter från flera flyttfirmor, så kan du i lugn och ro jämföra dem och även titta på detaljer som kollektivavtal, F-skattsedel, yrkestrafiktillstånd och inte minst kundomdömen från människor som tidigare anlitat firmorna vid flytt. Att läsa igenom omdömen på reco.se eller Google är ett bra sätt att snabbt få en ganska bra bild av ett företag, och det gäller så klart även flyttfirmor i Linköping.

Här hittar du en bra flyttfirma i Linköping: https://www.flyttfirmalinköping.se/

11 Nov 2019