Bergvärme kommer finnas i Göteborg så länge du lever

Bergvärme i Göteborg är en mycket stabil satsning. Det enda som möjligtvis skulle kunna göra att värmeenergin tar slut är om jorden plötsligt blir en isplanet.

I dag är det många som sjunger bergvärmens lov. Och med all rätt. Att elda med olja eller pellets är dyrt och opraktiskt, särskilt jämfört med bergvärme. Men har du tänkt på att det ändå finns ett par saker som skulle kunna göra att energikällan för bergvärmen slutar fungera?

Scenarier som skulle kunna göra att värmen i berget tar slut är som följer: Jorden slutar snurra, kyls ned inifrån och blir en isplanet. Kanske skulle det även kunna påverkas av att solen slocknar? Det finns en del teorier om vad som krävs för att jorden skulle förlora sin inre värme. Men, kort sagt: det är helt otroliga scenarier det handlar om.

De enda som inte tror på bergvärme är undergångsprofeter

Bergvärme är med andra ord en otroligt stabil lösning. Du kan lugnt och tryggt satsa på att installera bergvärme i ditt hus i Göteborg. Det kommer göra underverk för din plånbok, inte minst om du jämför med vad din sotiga oljepanna faktiskt kostar dig varje vintermånad.

Om någon undergångsprofet i din närhet försöker påstå att värmen i berget kan ta slut, så har de fel. De ungefär 6 000 grader Celsius som finns inne i jordens fasta kärna kommer inte ta vägen någonstans. Och gör de det, har du större bekymmer än husets uppvärmningskostnader att tänka på. Läs mer om fördelar med bergvärme på denna hemsida: www.bergvärmegöteborg.nu

11 Aug 2022