Att köpa ett renoveringsobjekt i Stockholm

Ska du köpa ett renoveringsobjekt i Stockholm? I sådana fall har du en spännande och rolig tid framför dig. Men det kommer också att krävas hårt arbete för att de resultat du önskar ska uppnås. Har du turen att ha fått tag på ett renoveringsobjekt i Stockholm till ett bra pris, kan du sedan glädja dig åt en fin lägenhet i ett eftertraktat läge, samtidigt som du med stor sannolikhet kan göra en god affär vid försäljning sedan.

När man köper ett renoveringsobjekt finns det vissa saker som är bra att tänka på. Vissa saker är viktigare att ta i beaktning i Stockholm än i mer glest bebyggda delar av landet. Här bjuder vi på tips på saker att tänka på när du köpt ett renoveringsobjekt i Stockholm.

Golvslipning

Många av fastigheterna i centrala Stockholm har parkettgolv. Om ditt renoveringsobjekt har det är det sannolikt att du kommer att behöva genomföra en golvslipning. En golvslipning är något som kan göras själv om man hyr in rätt utrustning och läser på ordentligt innan, men många väljer att anlita hjälp utifrån för det här jobbet.

Att göra en golvslipning innebär att du kommer behöva skjuta en tung maskin framför dig i ett antal timmar, eller kanske till och med dagar. Är det en stor golvyta som ska slipas kan du räkna med att det kommer att ta en hel del tid i anspråk. Även om det här är möjligt att göra själv, är ett argument att anlita en firma för det att man frigör tid för andra arbeten på lägenheten.

Planera noggrant

Har du köpt ett renoveringsobjekt på landet är det en sak. Då är ni inte lika beroende av dagsplaneringen eftersom ni utan problem kan jobba hur länge på kvällen ni vill. När renoveringsobjektet ligger i Stockholm har ni dock med största sannolikhet grannar som bor i direkt anslutning till lägenheten.

Att rusta upp ett renoveringsobjekt, till exempel när man gör en golvslipning, kan låta väldigt mycket. Om det inte är ytterst bra isolerat krävs det att ni tar hänsyn till era grannar vad gäller arbetstiderna. Om inte detta görs kan ni få motta klagomål tidigt i processen.

Gör upp en genomarbetad plan på förhand

Vidare är det bra att ha en genomarbetad plan i största allmänhet. Ni bör på förhand ha rett ut vad det är som ska göras, hur det ska göras och när det ska göras. Att ha en klar planering är även det viktigt för att kunna samarbeta på ett bra sätt. Om ni plötsligt inte kommer överens om hur eller när någonting ska göras, kan resten av renoveringen bli ganska tråkig. Samma mönster kan ses på andra platser, till exempel kollegor emellan på ett kontor.

4 Aug 2017