Anlita en målare innan visning i Stockholm

Då bostadsmarknaden i Stockholm är att anse som glödhet så finns det alla möjligheter i världen att gå plus vid en försäljning. Äger du en bostadsrätt och lägger ut denna till försäljning så är det förmodligen så att du kommer att gå med vinst; det är få personer i Stockholm som i dagsläget säljer sin bostad billigare än vad de köpt densamma för.

Gott så – men mycket vill ha mer, eller hur? Man vill ju nå så långt som möjligt och få en maximerad vinst. Svårare än så är det inte. För att göra det så krävs det dock lite ansträngning. Detta antingen genom att man renoverar bostaden rejält – dyrt, tidskrävande och lite vanskligt – eller att man försöker piffa upp sin bostad på ett sätt som kan komma att tilltala hugade spekulanter.

Detta gör man bäst genom två sätt – man anlitar en homestylist och man anlitar en målare. Homestylisten är expert på att se vilka möbler som ska tas bort, vad som kan behöva adderas och hon vet vad som brukar eftersökas. Ett nyckelord är att skapa rymd och yta; hon har nämligen verktygen som kan kittla köparnas fantasi och som tar fram bostadens fulla potential.

En målare då? Ja, dennes roll och yrkeskunskap ska inte underskattas i detta. Genom färg så kan man göra en bostad betydligt fräschare och mer inbjudande och detta till en relativt blygsam penning. Ett säkert kort är att låta denne målare måla vitt i bostaden; vitt är en bra grundfärg där homestylisten sedan kan addera färg genom tavlor, genom kuddar och genom exempelvis mattor och filtar. Tacksamt, men lite tråkigt – detta i och med att de flesta lägenheter i Stockholm ser ut på det sättet.

Homestylist och målare – en perfekt kombination

Vi skulle därför rekommendera en kombination av dessa båda yrkesgrupper: våga ge din homestylist fria tyglar gällande färger och låt din målare sköta jobbet. Vågat, visst – och du kanske inte alls är bekväm med ett sovrum i mörkblått, ett puderrosa barnrum eller ett vardagsrum i murrigt grönt – men dessa färgexempel kommer garanterat att få din bostad att skilja sig från mängden. Omdömet hos en professionell stylist är något som du måste våga lita på. Kort och gott: ge henne fria tyglar och vi tror att du kommer att nå dina mål om en maximerad vinst vid din bostadsförsäljning i Stockholm.

Måla själv då? Nja, det anser vi vara vanskligt – i synnerhet om det gäller mörkare färgskalor. Dina misstag – som kommer att göras, var så säker – kommer att synas och risken är att de avskräcker köparna snarare än att tilltala dem. Anlitar du en målare i Stockholm – använd rot-avdraget! – så får du ett perfekt jobb och det är att anse som en rejäl investering sett till vad du i slutändan faktiskt kan få. Kombinera homestyling och målare – vi vågar säga att det är den investering som kan generera mest pengar vid din försäljning i Stockholm.

Här finns en målerifirma i Stockholm du kan vända dig till vid behov.

25 Sep 2017